Facebook pagina aan Twitter koppelen


Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten sociale media. Het kan veel tijd kosten als je deze allemaal wil bijhouden. Maar er zijn manieren om verschillende sociale netwerken met elkaar te koppelen. Als je bijvoorbeeld een Twitter account hebt en een Facebook fanpagina kun je deze op de volgende manier koppelen:

  1. Ga naar Facebook en installeer de Twitter applicatie voor Facebook.
  2. Na de installatie hiervan geef je de Twitter applicatie toegang om gebruik te maken van de gegevens op je Facebook account, en log je in op je Twitter account om aan te geven welk account je wilt koppelen met je Facebook pagina. Als je nu een Twitter bericht plaatst dan wordt je Facebook status automatisch geupdate.

Bedenk wel dat Facebook anders gebruikt wordt dan Twitter. Over het algemeen plaats je vaker Tweets dan dat je je Facebook status verandert. Als je bijvoorbeeld vaker dan 3x per dag een tweet plaatst wordt dat op je Facebook pagina als spam ervaren en dit levert je niet meer likes of reacties op. Bovendien worden er soms rare tekens in je Facebook status update geplaatst waar Facebook gebruikers niets aan hebben.